Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med maräng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Syrig och god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten. Häll smeten i bakplåtspappersklädd liten långpanna, ca 30x24 cm.
  3. Märäng: Vispa äggvitan styv/hård i en separat skål och vispa i sockret. Vispa till en fin blank marängsmet. Bred över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kristinfahl 25 april 2010

    Menar du verkligen 750 gram smör????

  • LillLena 25 april 2010

    det blev ett slarvfel 250 g smör ska det vare varken mer eller mindre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.