Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med rabarber och flädersabayon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pröva gärna att byta ut den inkokta rabarbern i receptet mot färska, blandade bär. Flädersabayon är t ex väldigt gott till färska jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en avlång form. Smält smöret tillsammans med rivet citronskal. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Tillsätt smält smör, mjölk och citronsaft. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
  2. Grädda i 175° ugn ca 40 minuter. Låt kakan vila i formen ett par minuter och stjälp sedan upp den.
  3. Skala rabarbern och skär stjälkarna i 3 cm långa bitar. Koka upp vatten, socker och snittad, urskrapad vaniljstång och sjud sedan rabarbern mjuk i sockerlagen. Låt svalna.
  4. Vispa äggulor, fläderblomssaft, vin och socker i en rostfri skål över hett vattenbad till en tjock och fluffig konsistens. Skär citronkakan i tjocka skivor, garnera med rabarber och häll flädersabayon över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.