Pröva gärna att byta ut den inkokta rabarbern i receptet mot färska, blandade bär. Flädersabayon är t ex väldigt gott till färska jordgubbar.
Instruktioner
- Smörj och bröa en avlång form. Smält smöret tillsammans med rivet citronskal. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Tillsätt smält smör, mjölk och citronsaft. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
- Grädda i 175° ugn ca 40 minuter. Låt kakan vila i formen ett par minuter och stjälp sedan upp den.
- Skala rabarbern och skär stjälkarna i 3 cm långa bitar. Koka upp vatten, socker och snittad, urskrapad vaniljstång och sjud sedan rabarbern mjuk i sockerlagen. Låt svalna.
- Vispa äggulor, fläderblomssaft, vin och socker i en rostfri skål över hett vattenbad till en tjock och fluffig konsistens. Skär citronkakan i tjocka skivor, garnera med rabarber och häll flädersabayon över.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar