En saftig och lite syrlig kaka.
Instruktioner
- Smält margarinet och slå i grädden.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt det i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Rör sist i rivet citronskal.
Rör till en slät smet.
- Smörj och bröa en bakform och häll i smeten.
- Grädda i 175 grader ca. 30-40 minuter i nedre delen av ugnen.
- Gör lagen när kakan börjar bli färdig.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
- Ta ut kakan ur ugnen och stick tätt med hål i den med en gaffel eller provsticka.
Skeda över den varma lagen över kakan.
Strö på strössel och låt svalna.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Med en frisk smak av citron mot den söta sockerkakan. Vinner på att stå till sig till nästa dag men då....mums
Supergod kaka, verkligen en hit! Skall även prova med apelsin instället för citron och hackad choklad på toppen. Återkommer med resultat!