Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkladdkaka

(32 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Klassiker med en frisk smak av citron. Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smält matfettet i en kastrull, låt det svalna. Vispa ägg och florsocker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och citronskal i en skål.
  4. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten och ca. 22 cm i diameter.
  5. Tillsätt mjölblandning, smält smör och citronsaft i äggvispet. Blanda smeten och häll den i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, stickan ska vara något kladdig när kakan är klar. Strö sockret över kakan.
  7. Skär citronen i tunna skivor och halvera. Skiva plommonet. Lägg den skivade frukten på kakan.

Liknande recept

Kommentarer (32)

  • Katzy 11 juni 2008

    Bakade denna i går kväll. Wow vad den var god. Jag bara älskar smaken av ctrron.

  • The_mama97mia 22 juni 2008

    Menar du allvar, florsocker i smeten och strösocker på kakan????

  • epi 29 juni 2008

    Du den var Såååååååååååååååå god sa alla på konfirmationens middagen vi hade i dag. Fick lämna ut recepet till flera av gästerna. Den kommer jag göra många fler gånger. Det går inte ge mer än 5 stjärnor här men den får många fler. Vi hade en nektarin som mitt smycke på kakan.

  • sonny_ljung 4 juli 2008

    Smarrigt

  • cattis08 4 juli 2008

    Super god !!!! En klar favorit! Härligt frisk med citronsmaken. Tack för receptet!

  • segerwitch 5 juli 2008

    Toppen!!! Den blir bara såååå god med socker på kakan!!

  • Don_Pedro 6 juli 2008

    Min fru berättade att den var din kaka, UNDERBAR!

  • Sandra-Louise 8 juli 2008

    Så god och saftig med florsocker och strösocker som kombination funka kanon ger dig full pott

  • cattiz 9 juli 2008

    tack, absolut underbart god!

  • Majkan 11 juli 2008

    Låter väldigt gott men jag har ett tips! Russin passar förträffligt bra tillsammans med citron! Så när jag gör denna kaka åker det ned en hel del russin i smeten också!

  • alda96 11 juli 2008

    mmm låter absolut jättegott

  • Brusquini 11 juli 2008

    Helt otroligt god. Smaken av citron lyfts fram enormt med hjälp av sockret. Måste vara att man har florsocker i kakan och strösocker ovanpå.

  • ah 16 juli 2008

    Denna supergoda kaka gick verkligen hem på lördagens kalas nästan alla tog om en bit,att den sen oxå gick jättesnabbt att göra gör den till en favorit hos mig,väldigt god konsistens av florsockret

  • Mobbaren91 17 juli 2008

    oxå go

  • king200 17 juli 2008

    jättegod gör den igen så kommer jag haha

  • Mysan59 18 juli 2008

    Har gjort en liknande kaka, som jag misslyckades totalt med. = ( Ska spara detta recept och prova igen och hoppas jag lyckas denna gång = ) För det låter ju så gott!

  • Agali 18 juli 2008

    Jösses, vad det suger till i magen när jag läser detta recept och ser på bilden! Ska testas!

  • Dorisrecept 20 juli 2008

    Tyvärr tyckte jag inte alls om denna kaka:( det var ingen i min familj som tyckte den var god. Jag kanske gjorde något fel inte vet jag men jag tycke den var alldeles för sur. Gjorde t om 2 st varav en var glutenfri och den blev faktiskt godare. Misstänker att citronerna var alldeles för stora.

  • azlan_lena 21 juli 2008

    Som syntes vart det STÅPÄLS . när vi avnjöt denna UNDERBARA kaka ...

  • bakakaka 21 juli 2008

    Jättegod. Smakade precis som jag hade tänkt mej. Har bjudit släkten på den idag. Frisk i smaken tyckte vi allihop. Kommer att baka den fler gånger.

  • maerta 29 juli 2008

    Jättegod! Jag gräddade min lite för länge, men den slank ner på makens kalas ändå!

  • Agali 8 augusti 2008

    Provade denna häromdagen och den var jättegod! Fast man behövde mycket vispgrädde till för att jämna ut, men det gör ingenting. :) Det var dock inte den fantastiska och exstatiska upplevelse jag förväntat mig så den får bara fyra stjärnor av mig. Men jag kommer absolut göra den fler gånger!

  • bjuranna 10 augusti 2008

    Den uppskattades mycket av våra gäster. Serverade jordgubbar till, vilket passade jättebra.

  • Smulpajen 16 augusti 2008

    En citronälskares dröm! Jättegod! Serverade den med vispgrädde och utan strösocker. Nästa gång, för det blir en nästa gång, tror jag att jag tar hallon till också. Hälsningar Smulpajen

  • Netis 17 augusti 2008

    Iiiii - vad snabbt mina gäster formligen v-r-ä-k-t-e sig i denna otroligt goda kaka! Mitt råd inför serveringen: lägg undan en bit till "bagaren" själv! En höjdare! "Killing" som en engelsk kompis säger, när något är ovanligt gott :-)

  • Tiol 23 augusti 2008

    En otroligt god och smakrik kaka, uppskattades av alla gästerna. Den får 5 stjärnor av mig. Kram............TIOL

  • PinkLadie 27 augusti 2008

    Mycket god! Dock lite för lite kladdig enligt mej *ler* Provar nog utan bakpulver nästa gång. Undrar hur den blir på vanligt strösocker? Jag testar vidare...

  • fiddelisan 20 september 2008

    Den är verkligen lika god som den ser ut! Strösockert ovanpå bryter jättebra mot den lite syrliga mjuka kakan. Den kommer att ätas här både till vardags o fest. 5 stjärnor.

  • Mehukatti 7 mars 2009

    Mmmmm. den var gooood! Lade bara i hälften av citronskal och saft, det blev ändå ordentlig citronsmak. Tack för receptet.

  • ca70 18 mars 2009

    Mums, va god! Lätt man tar en bit till...

  • otto-lina 4 januari 2010

    Helt underbar

  • 72gurkan 3 maj 2014

    Underbart god så fräsch! Serverade min med grädde och jordgubbar. Kommer göras igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.