Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkokoskaka

(10 kommentarer)  
Skriv ut

En långpannekaka med smak av kokos och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smörj och bröa en långpanna ca 25x30 cm Smält smöret. Vispa ägg och socker till vitt skum. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockerblandingen växelvis med mjölken. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugen ca 20 min. Gör under tiden kokostäcket. Vispa sockret och smöret. Vispa ner det rivna citronskalet, vaniljsockret och kokosen. Lägg på kokosblandingen på kakan och grädda i ytterligare ca 5-10 min tills kakan har en gyllenbrun färg. Skär i rutor.

Kommentarer (10)

  • sodratorp 19 november 2010

    Denna ser väl god ut!

  • mickusmissen 19 november 2010

    den va lättbakad och jättegod!

  • recept13 23 november 2010

    låter gott, ska prova

  • carmen 25 november 2010

    Citron och kokos ,det måste vara gott Bara av att läsa receptet förstår man att det är lyckad. carmen

  • Jolusia 26 november 2010

    Smälter inte smöret ? ska den där kokos blandningen vara en sådant knaprig täcke ?

  • Batgirl70 8 mars 2011

    Mycket smaskigt!

  • bergtuva 1 april 2011

    Enkelt och jättegott! =)

  • gds877 26 maj 2011

    Mycket gott !

  • KimOfDrac 18 juni 2011

    Låter som kakan jag tänkt göra till midsommar, fast jag ska inte ha kokos utan tutti fruttiströssel :) jag utgick ifrån ett recept på Silviakaka som jag ändrat lite :)

  • divided 26 juni 2014

    Supergod kaka! Men jag behövde ha den längre tid i ugnen för den var väldigt lös ganska länge. Men den blev ändå jättegod :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.