Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkräm med knapriga kex och passionsfrukt.

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Citronfrisk dessert med smak av passionsfrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt kexen i mindre bitar. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem i en skål. Blanda med hälften av citronsaften. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden mellantjock med vaniljfrön.
  2. Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Tillsätt mascarpone, citronskal och resterande citronsaft. Vispa till en jämn smet. Rör ner vaniljgrädden.
  3. Fördela hälften av kexen i 8 glas. Ringla över hälten av passionsblandningen. Fördela hälften av mascarponefluffet på. Varva på samma sätt ytterligare 1 gång. Ställ svalt.
  4. Garnering: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Fördela inkråmet i glasen. Ringla över limoncello och garnera med citronzest.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.