Citron- och vitlöksdoftande kyckling serveras med en härlig bulgursallad med oliver, paprika och kapris.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Riv citronzest (det yttre gula skalet) över kycklingenb och krydda med salt, riven vitlök och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i olja. När kycklingen fått en fin gyllenbrun färg, lägg bitarna i en ugnsform och baka i ugnen i 30 minuter.
- Lägg bulgur i en bunke med saffran, en nypa salt och curry. Koka upp buljongen och slå den över bulgurn, rör om och lägg plast över. Låt stå varm och dra 20-30 minuter.
- Tärna paprikan och blanda med oliver, kapris, persilja och smaka av med vinäger, salt och peppar. Blanda ner i den kokta bulgurn.
- Bryt ner krispsalladen i mindre blad och blanda med yoghurt.
Servera med kycklingen.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar