Slå in kvällens middag och låt den bli färdig på grillen, det perfekta sättet att få en saftig, mör och smakrik kyckling.
Instruktioner
- Hetta upp grillen. Riv fyra bitar aluminiumfolie, ca 45x30 cm. Spreja arken med olja.
- Fördela svampen på foliearken. Lägg filéerna ovanpå.
- Krydda med vitlökssalt och peppar. Lägg citronskivorna ovanpå filéerna och lägg sedan en kvist rosmarin i varje paket. Ringla 1½ tsk olja på varje filé.
- Vik ihop foliearken så att det fortfarande finns mycket luft inuti paketen. Vik flera gånger till en stadig kant. Vik ihop ändarna.
- Lägg paketen på grillen och stick en termometer i en av filéerna. Lägg på locket och grilla 12-18 minuter tills termometern visar minst 70 grader. Skär ett snitt i paketet, vik upp och servera.
Publicerat den
31 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Undrar om du tror att man kan steka kycklingen i ugnen nu på vintern. Den verkar vara god. Margit