Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med oliver i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkel rätt som sköter sig själv i lergrytan. Vill man lägger man i små potatisar också och får en allt-i-ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfryst kyckling. Eller använd färsk. Lägg grytan i vatten 10 minuter. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg ner den i grytan. Tillsätt oliver, rosmarin och lagerblad Borsta citronen i varmt vatten. Skär i tunna skivor och lägg ovanpå kycklingen. (Ibland lägger jag en halv citron i kycklingen också.)
  2. Lägg locket på grytan. In i ugnen 200 grader ca 1½ timme. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.