Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med oliver och fetaost

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad kyckling i god sås med oliver och fetaost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp en stekpanna med lite rapsolja.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och stek 2 min på varje sida, tills de fått en gyllenbrun yta. Lägg i vitlöksklyftorna.
  3. Häll över buljongen. Lägg i rosmarin eller salvia. Häll i matlagsningsgrädde. Häll i saften från 1/2 citron. Salta och peppra. Lägg i oliverna.
  4. Låt puttra tillsammans ca 10 min.
  5. Skär upp fetaosten i kuber och lägg dem ovanpå. Strö över lite grovhackad persilja.
  6. Servera med t ex potatisklyftor, couscous eller ris samt citronklyftor.
  7. Tips! Doppa kycklingfiléerna i mjöl innan stekningen, så blir det lite redning till såsen.
  8. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sparta 16 augusti 2009

    Mycket gott tyckte vi,och enkelt att göra.Det blir en femmma!

  • pia61 26 september 2009

    Gjorde det här igår kväll, Jättegott!

  • Starlight-78 26 oktober 2009

    Väldigt god och smidig fredagsrätt, jättegott med klyftpotatis till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.