En lättlagad kyckling i god sås med oliver och fetaost
Instruktioner
- Värm upp en stekpanna med lite rapsolja.
- Lägg i kycklingfiléerna och stek 2 min på varje sida, tills de fått en gyllenbrun yta.
Lägg i vitlöksklyftorna.
- Häll över buljongen. Lägg i rosmarin eller salvia.
Häll i matlagsningsgrädde. Häll i saften från 1/2 citron.
Salta och peppra. Lägg i oliverna.
- Låt puttra tillsammans ca 10 min.
- Skär upp fetaosten i kuber och lägg dem ovanpå.
Strö över lite grovhackad persilja.
- Servera med t ex potatisklyftor, couscous eller ris samt citronklyftor.
- Tips! Doppa kycklingfiléerna i mjöl innan stekningen, så blir det lite redning till såsen.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
17 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott tyckte vi,och enkelt att göra.Det blir en femmma!
Gjorde det här igår kväll, Jättegott!
Väldigt god och smidig fredagsrätt, jättegott med klyftpotatis till!