Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med rostade grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En god kyckling med smak av citron

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i lagom portionsbitar och lägg i en skål. Blanda ner rivet citronskal och saft, soja och timjan. Rör om, täck över skålen och ställ åt sidan en stund.
  2. Skala potatis och morötter, skär dem i bitar. Ansa fänkålen och skär i grova strimlor. Dela vitlöken och hacka den. Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och stek i ca 40-50 minuter tills allt är mjukt. Rör om efter halva tiden.
  3. Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kolla att köttsaften är klar utan rosa inslag. Späd lagen med lite maizena, peppar, salt och lite grädde och låt puttra ca 10 minuter.
  4. Servera de ugnsrostade grönsakerna vid sidan om kycklingen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Molgan 5 december 2008

    Detta recept var verkligen gott. smaskens. Nästan som godis!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.