Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott att servera med grov skånsk senap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en skål och blanda ner rivet cironskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, plasta bunken och ställ den åt sidan en stund.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala potatisen och morot, skär dem i grova bitar. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor. Dela vitlöken i klyftor och skala den.
  4. Lägg alla grönsaker i en långpanna eller ugnsfast form. Ringla over olja och honung. Krydda med salt och peppar.
  5. Ställ in mitt i ugnen och stek ca 20 minuter eller tills allt är mjukt
  6. Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen till grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.