Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med tomat och paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytbitar av gödkyckling finns att köpa djupfrysta. Billigt och bra till vardagsrätter. Kyckling är lätt att kombinera med olika grönsaker och kryddor i grytor av olika slag. Köttet är mört och därför snabblagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs upp kycklingbitarna ytterst lätt i matfettet och krydda dem med salt och peppar.
  2. Dela paprikan, kärna ur den noga och skär den i tunna strimlor.
  3. Skär citronen i tärningar.
  4. Varva kycklingköttet med paprika, citron och tomater + spad i en gryta och strö på kapris.
  5. Slå på buljongen, lägg lock på grytan och koka den på svag värme ca 25 minuter.
  6. Naturligtvis kan man även använda sig av tärnad kycklingfilé. Servera med kokt ris eller spaghetti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.