Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling på potatisbädd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktig favoriträtt, perfekt när du har gäster!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en långpanna. Skala och skiva potatisen i relativt tunna skivor. Lägg ut denna i ett tunt lager i långpannan och krydda med citronpeppar. Häll över grädden (ovispad). Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  3. Under tiden som potatisen försteks så delar du varje kyckling i 4 delar. Krydda med grillkrydda och citronpeppar. När potatisen varit inne i ca 12 minuter tar du ut den och lägger kycklingdelarna direkt ovanpå.
  4. Stek i 20 minuter, vänd kycklingen, krydda undersidan och stek sedan i 25 minuter till.
  5. Under tiden som kycklingen steks så rör du ihop ett kryddsmör med citronpeppar och citronsaft i.
  6. När kycklingen varit inne i ca 45 minuter tar du ut plåten och klickar på en klick citronsmör på varje kycklingdel. Ställ in långpannan i ugnen igen i ca 10 minuter.
  7. Sedan tas långpannan ut och du serverar direkt ifrån pannan. Det blir ganska mycket vätska, men tro inte att det är fett för det är mycket kycklingsaft som steks med.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BusHenk 4 november 2008

    En absolut favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.