Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronlax med rosmarin

(2 kommentarer)  
Citronlax med rosmarin Citronlax med rosmarin
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Bryn laxen runt om i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i lax och vitlök. Låt allt sjuda ca 3 minuter. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin. Servera med potatis och spenat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marval 17 augusti 2009

    Jättegott och smidigt. Jag använde 1 1/2 dl vispgrädde och 1 dl mjölk. Passar som enkel bjudmat. Kommer definitivt att göra det flera gånger igen.

  • markoolio 13 oktober 2010

    Detta var jättegott men det är inte för 4 pers tycker jag, jag och min pojkvän åt detta och det blev bara lite lite över. Jag gick lite överstyr med den torkade rosmarin, tror att det hade blivit godare med färsk... Allt som allt så skulle jag rekommendera detta...:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.