Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna rätt är planerad för ett större sällskap och tillsammans med andra tillbehör, t.ex. quinoasallad och cashewsmör med bröd. På ett buffébord räcker dock denna rätt till cirka dubbelt så många portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Riv gult citronskal. Grovhacka persilja. Skala och finhacka lök.
  3. Lax: Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en smord ugnsplåt. Strö över citronskal. Salta och peppra. Sätt in i ugn i 20 min.
  4. Sås: Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
  5. Sila över såsen i en ny kastrull. Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner. Låt koka upp. Tillsätt crème fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.
  6. Smaka av med cayennepeppar och salt. Vispa ner kallt smör klickvis. Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.