Denna rätt är planerad för ett större sällskap och tillsammans med andra tillbehör, t.ex. quinoasallad och cashewsmör med bröd.
På ett buffébord räcker dock denna rätt till cirka dubbelt så många portioner.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Riv gult citronskal. Grovhacka persilja. Skala och finhacka lök.
- Lax:
Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en smord ugnsplåt. Strö över citronskal. Salta och peppra. Sätt in i ugn i 20 min.
- Sås:
Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
- Sila över såsen i en ny kastrull.
Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner.
Låt koka upp. Tillsätt crème fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.
- Smaka av med cayennepeppar och salt.
Vispa ner kallt smör klickvis.
Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.
Publicerat den
31 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar