Instruktioner
Koka pastan enl anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök, skölj, kärna ur och skiva chilin. Ansa sparrisen och skiva den i mindre bitar.
Hetta upp en panna och fräs lök och chili några minuter i en matsked smör. Lägg i sparris och stek med i någon minut.
Riv citronskal och spara till senare. Pressa citronjuicen och häll i pannan.
Tillsätt vinet och grädden och sjud några minuter. smaka av med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar.
Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör i en annan stekpanna, smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Blanda pastan med såsen, citronskal och persilja. Lägg upp på tallrikar och toppa med musslorna.
Det här receptet brukar min man göra. Det är såååå gott! Ibland snålar vi och har lax istället för pilgrimsmusslor.
Hur mycket sparris ska det vara?
1 knippa sparris (250 gr)
Fantastiskt recept! Blev en god middag på alla hjärtans dag. Kollade upp stektid för musslorna och fick rekomenderat 35 sekunder på varje sida (av någon specialist). Det var dock alldeles för lite, så kör med ett par minuter på hög värme.
Inte alls dumt! Det blev en lördagsmiddag till sonen och mig. I stället för pilgrimsmusslor valde snåljåpen djupfryst skaldjursblandning med räkor, musslor och bläckfisk. En flaska prosecco frizzante passade som hand i handske.