Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronlinguine med pilgrimsmusslor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jättesmaskigt

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enl anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök, skölj, kärna ur och skiva chilin. Ansa sparrisen och skiva den i mindre bitar. Hetta upp en panna och fräs lök och chili några minuter i en matsked smör. Lägg i sparris och stek med i någon minut. Riv citronskal och spara till senare. Pressa citronjuicen och häll i pannan. Tillsätt vinet och grädden och sjud några minuter. smaka av med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör i en annan stekpanna, smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda pastan med såsen, citronskal och persilja. Lägg upp på tallrikar och toppa med musslorna.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mallu16 18 mars 2010

    Det här receptet brukar min man göra. Det är såååå gott! Ibland snålar vi och har lax istället för pilgrimsmusslor.

  • sippan-60 25 maj 2010

    Hur mycket sparris ska det vara?

  • Pipa 26 maj 2010

    1 knippa sparris (250 gr)

  • Constancia 20 februari 2011

    Fantastiskt recept! Blev en god middag på alla hjärtans dag. Kollade upp stektid för musslorna och fick rekomenderat 35 sekunder på varje sida (av någon specialist). Det var dock alldeles för lite, så kör med ett par minuter på hög värme.

  • thomasgrr 7 november 2015

    Inte alls dumt! Det blev en lördagsmiddag till sonen och mig. I stället för pilgrimsmusslor valde snåljåpen djupfryst skaldjursblandning med räkor, musslor och bläckfisk. En flaska prosecco frizzante passade som hand i handske.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.