Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Helt underbar!!!

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. 2. Tryck ut degen jämnt i en form som mäter ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen i ca 30 min. 3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 150 grader. 4. Fyllning: Mät upp vattnet, sockret, potatismjölet och citronsaften i en kastrull. sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronskalet och äggulorna, en i taget under omrörning. 5. Låt krämen åter sjuda upp och ställ undan den ett tag. 6. Vispa äggvitorna till marängen med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. 7. Rör varsamt ner ca 2 dl av marängsmeten i citronkrämen. Bre ut krämen jämnt i pajskalet. Täck pajen med resten av marängsmeten. 8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18- 20 min. Servera pajen lätt ljummen. Gratinera med citronskivor och en kvist citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.