Avancerad paj som är lätt att göra, väldigt fräsch och god.
Instruktioner
- Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
- Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.
- Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
- Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.
- Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.
- Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå. Grädda i 150° ca 10 min. Marängen ska också få färg.
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det verkar smarrigt! ska testas ngn dag!
Väldigt gott blev det! Degen var lite kladdig så vi funderade på om något var fel, men slutresultatet blev mycket bra så det var ingen anledning till panik! Gästerna var mycket nöjda också :)
Super god, kan tänka mig att lägga i lite socker i pajdegen för att få den lite sötare. Lätt att göra och jätte god!!