Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj (Lemon chiffon pie)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Världens godaste citronmarängpaj... En klar favoritdessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen tunt eller platta ut den i en kallvattensköljd pajform.
  2. Förgrädda i 200-225 grader, ca 15 minuter, tills degen blir genomgräddad och spröd. (Kolla så att degen inte reser sig. Då får man picka den.)
  3. Vispa ihop vaniljkrämen som ska vara rätt tjock och smaksätt med citron och lemon curd. Vispa upp äggvitorna till hårt och styvt skum, blanda i sockret och vispa lite till, så att massan blir hård och sidenblank och toppar sig fint.
  4. Fyll pajskalet med citronvaniljkräm och bred över maräng. Grädda på den nedersta eller näst nedersta falsen i 175 grader ca 8 minuter tills marängen får fin och lagom färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mor50mor 19 april 2008

    Detta recept fattas en del ingredienserna till fyllningen går inte att göra vaniljkräm på det som står där

  • pernillac 21 april 2008

    Nej, det är de ingredienserna som krävs. Både mamma och jag har bakat den här pajen hur många gånger som helst. Vanilj/citronkrämen består sm det står i receptet av ca 1 dl Lemon Curd Rivet skal och saft av en halv citron ca 6 msk vaniljpulver ca 3 dl mjölk till spädning Först gör du en riktigt tjock vaniljkräm och sedan blandar du i lemon curden och citronen.

  • oli123 8 december 2010

    mumsig!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.