- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Världens godaste citronmarängpaj... En klar favoritdessert!
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajdegen.
Kavla ut degen tunt eller platta ut den i en kallvattensköljd pajform.
- Förgrädda i 200-225 grader, ca 15 minuter, tills degen blir genomgräddad och spröd. (Kolla så att degen inte reser sig. Då får man picka den.)
- Vispa ihop vaniljkrämen som ska vara rätt tjock och smaksätt med citron och lemon curd.
Vispa upp äggvitorna till hårt och styvt skum, blanda i sockret och vispa lite till, så att massan blir hård och sidenblank och toppar sig fint.
- Fyll pajskalet med citronvaniljkräm och bred över maräng.
Grädda på den nedersta eller näst nedersta falsen i 175 grader ca 8 minuter tills marängen får fin och lagom färg.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept fattas en del ingredienserna till fyllningen går inte att göra vaniljkräm på det som står där
Nej, det är de ingredienserna som krävs. Både mamma och jag har bakat den här pajen hur många gånger som helst. Vanilj/citronkrämen består sm det står i receptet av ca 1 dl Lemon Curd Rivet skal och saft av en halv citron ca 6 msk vaniljpulver ca 3 dl mjölk till spädning Först gör du en riktigt tjock vaniljkräm och sedan blandar du i lemon curden och citronen.
mumsig!!!