Mamma gjorde denna på min student, supergod och uppskattad av dom flesta.
Instruktioner
- Ugn 200-250 grader.
- Täck en rund pajform, ca 24 cm i diameter, med smördeg. Skär bort ev överflödig deg. Nagga botten med en gaffel och pensla med uppvispad äggula. Förgrädda pajskalt mitt i ugnen10 min.
- Blanda ingredienserna i en skål. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills fyllningen stelnat. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att inte pajen får för mycket färg.
- Marängen:
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt socker lite i sänder och fortsätt vispa. Spritsa eller klicka på marängen över pajen. Höj temperaturen i ugnen och grädda ytterligare ca 10 min tills marängen fått färg.
- Servera gärna pajen ljummen med lättvispad grädde.
Publicerat den
10 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar