Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj (lemon curd)

 
Skriv ut

Mamma gjorde denna på min student, supergod och uppskattad av dom flesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200-250 grader.
  2. Täck en rund pajform, ca 24 cm i diameter, med smördeg. Skär bort ev överflödig deg. Nagga botten med en gaffel och pensla med uppvispad äggula. Förgrädda pajskalt mitt i ugnen10 min.
  3. Blanda ingredienserna i en skål. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills fyllningen stelnat. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att inte pajen får för mycket färg.
  4. Marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt socker lite i sänder och fortsätt vispa. Spritsa eller klicka på marängen över pajen. Höj temperaturen i ugnen och grädda ytterligare ca 10 min tills marängen fått färg.
  5. Servera gärna pajen ljummen med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.