Jättegod älggryta, lite annorlunda smak med citronen.
Ska marineras, sen kör jag den i tryckkokaren och förkortar tilllagningstiden där.
Instruktioner
- Skär köttet i jämna bitar, lägg i en plastpåse.
Blanda marinaden och häll över köttet.
Knyt ihop påsen och låt det ligga framme i rumstemperatur 3-4 tim vänd med jämna mellanrum.
Tag upp och torka köttet. Spar marinaden.
Bryn köttet i smör,salta och peppra. Häll på marinaden och buljong, låt koka tills det är mört 1-2 tim (ca 20-25 min i tryckkokaren).
Blanda i lök och creme fraiche.
Rör ut mjölet i lite vatten, rör ned i grytan låt koka 5 min till.
Garnera med citronskivor och persilja.
- Servera med kokt potatis och en sallad.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var jättegott. Jag skulle nog kunna tänka mig lite mer citron ändå. Så det ska jag pröva nästa gång..