Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerad älggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod älggryta, lite annorlunda smak med citronen. Ska marineras, sen kör jag den i tryckkokaren och förkortar tilllagningstiden där.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i jämna bitar, lägg i en plastpåse. Blanda marinaden och häll över köttet. Knyt ihop påsen och låt det ligga framme i rumstemperatur 3-4 tim vänd med jämna mellanrum. Tag upp och torka köttet. Spar marinaden. Bryn köttet i smör,salta och peppra. Häll på marinaden och buljong, låt koka tills det är mört 1-2 tim (ca 20-25 min i tryckkokaren). Blanda i lök och creme fraiche. Rör ut mjölet i lite vatten, rör ned i grytan låt koka 5 min till. Garnera med citronskivor och persilja.
  2. Servera med kokt potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 13 april 2008

    Det var jättegott. Jag skulle nog kunna tänka mig lite mer citron ändå. Så det ska jag pröva nästa gång..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.