Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerad fläskfilé med basilika & persilja

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Marinerad fläskfilé passar på buffébordet eller när man vill förbereda köttet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 160°
  2. Bryn fläskfilén så att den får fin färg. Salta och peppra. Låt den bli färdig i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut den och låt svalna. Skär upp i tunna skivor.
  3. Tvätta citronerna noga. Riv skalet från båda citronerna och pressa en av citronerna i oljan. Lägg i örterna, salt och peppra.
  4. Lägg i köttet och blanda runt med dressingen. Låt stå och dra i cirka 30 minuter före servering. Detta gör att köttet får en god smak.
  5. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MosterNettan 27 maj 2009

    Låter som nåt för midsommarbuffén! Vi testar! Kram Nettan

  • MalinLe 23 juli 2009

    Mycket gott recept! Jag lät fläskfilén ligga och dra betydligt längre. Serverade med stekt färskpotatis och gott smör. Malin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.