- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fräsch och god bjudrätt som är enkel att tillaga. Du kan använda portionsbitar av lax eller en hel laxsida. Blev bjuden på laxen första gången när jag fyllde 25 och har gjort den otaliga gånger sedan dess, nu senast på mitt bröllop! Passar väldigt bra på en buffé. Hoppas det smakar!
Instruktioner
- Ingredienserna till marinad 1 strös över laxen. Lägg laxen i en stekpåse. Blanda ingredienserna till marinad 2 och häll över laxen i stekpåsen. Förslut påsen och låt marinera minst 4 timmar men gärna över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader och klipp två små hål i stekpåsen (Obs! På ovansidan av påsen så marinaden inte rinner ut). Baka laxen i ugnen i stekpåsen med marinad och allt i 30 minuter.
- När laxen är klar, lägg den på serveringsfat och garnera med citronklyftor, färsk dill och sparris.
- Servera med potatis och kall sås eller som en bufférätt. Kan ätas både kall och varm men jag tycker den är godast när den är ljummen.
Publicerat den
14 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Godaste lax jag någonsin ätit! BÄTTRE än på restaurang! Stora tummen upp!
Absolut Toppen! Här kommer uttrycket "Gott Gott i Gott Gott!" Verkligen till rätta! Tack!!!!
Det var hands down den bästa laxen jag någonsin gjort. Kanon gott och den blev verkligen uppskattad. Kommer helt klart att göra den igen!!!!!!:)
Vill verkligen testa detta,, Vad för sås brukar du ha till? Tänkte ha det som en bufférätt så den kommer att vara kall i så fall.
Den passar verkligen bra på en buffe! Jag tycker att min kalla dillsås passar riktigt bra som tillbehör. Jag har lagt upp receptet på den också. Annapastan jag också rekommendera att göra en sås med creme fraîche, citronmajonäs, dill och örtsalt. Hoppas det smakar!
Haha stavningskontrollen på min iPhone bråkar med mig. Menar annars kan jag, inte Annaspasta... :-)
Jättegot! Jag bjöd på detta en tjejmiddag när jag skulle jobba fram till en halvtimme innan gästerna skulle komma. Perfekt att bara ta fram ur kylen och slänga in i ugnen. En kall sås hade jag förberett dagen innan.