Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Trevlig och gott på buffén...som förrätt...som plockmat...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Borsta och tvätta citronen väl och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar.
  3. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  4. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor.
  5. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt.
  6. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Olise 2 december 2011

    Jätte gott. Tog lite mer olivolja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.