Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarmelad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Syrlig marmelad till frukostmackan, skorpor eller varför inte en ostbricka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor, kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull. (Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar.)
  2. Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock i 30 minuter.
  3. Häll därefter i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning i 15 minuter.
  4. Häll upp på burkar, förvaras svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sju 3 september 2010

    Jag kokade den här marmeladen idag, med några små förändringar. Jag skivade citronen i tunna halvmånar istället för att låta dem gå i mixern, och så hade jag i lite vanilj. Blev bra tycker jag, en väldigt smakrik men lite bitter marmelad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.