Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarmelad

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga. Skär bort ändarna. Skär citronen i klyftor och ta bort kärnorna. Skiva dem så tunt du kan eller använd skärmaskin. Du kan också mala dem i köttkvarnen. Allt beror på vad du tycker om för konsistens.
  2. Koka upp vatten och citron och sjud i ca 30 minuter under lock. Skalen skall bli genomskinliga och mjuka. Låt det gärna stå till dagen efter.
  3. Tillsätt sockret och vaniljstången. Glöm inte att dela och skrapa ur stången. Låt det koka i cirka 15 minuter på högsta temperatur tills termometern visar 105-106 grader.
  4. Häll genast upp på rena burkar. Skruva på locket och vänd burken upp och ner tills marmeladen har kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.