Friska och fräscha citronrutor med glasyr som bakas enkelt i långpanna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv mandelmassan. Blanda ner mandelmassa, citronskal och -saft i äggsmeten. Blanda ihop mald bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
- Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och smält smör. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 26x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 minuter. Låt den kallna i formen.
- Blanda florsocker och vatten till en glasyr.
- Häll glasyren i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla den över kakan. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.
Publicerat den
20 januari 2016
Skriv kommentar