Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmazarinrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Friska och fräscha citronrutor med glasyr som bakas enkelt i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv mandelmassan. Blanda ner mandelmassa, citronskal och -saft i äggsmeten. Blanda ihop mald bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
  3. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och smält smör. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 26x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 minuter. Låt den kallna i formen.
  4. Blanda florsocker och vatten till en glasyr.
  5. Häll glasyren i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla den över kakan. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.