Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmazarintårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett recept från Allers, en mycket pålitlig tidning som jag har fått många godbitar från. Den här bakade jag i förrgår och den blev OTROLIGT god. Jag brukar ha nybörjartur första gången jag gör ett recept och den svek mig inte den här gången heller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Klä en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med degen. Ställ kylskåpskallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mandelfyllning: Riv mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör massan slät mellan varje. Vänd sist ned mjölet och bakpulvret. Bred ut mandelsmeten jämnt i mördegsskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
  3. Citronfyllning: Vispa samman ägg och socker helt lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör smeten slät.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och häll över citronfyllningen. Ställ tillbaka i ugnen och grädda kakan ytterligare ca 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Låt kallna i formen.
  5. Garnera med citronskivor och sikta över litet florsocker. Servera gärna tillsammans med lättvispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.