Ett recept från Allers, en mycket pålitlig tidning som jag har fått många godbitar från. Den här bakade jag i förrgår och den blev OTROLIGT god. Jag brukar ha nybörjartur första gången jag gör ett recept och den svek mig inte den här gången heller.
Instruktioner
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Klä en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med degen. Ställ kylskåpskallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
- Mandelfyllning: Riv mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör massan slät mellan varje. Vänd sist ned mjölet och bakpulvret. Bred ut mandelsmeten jämnt i mördegsskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
- Citronfyllning: Vispa samman ägg och socker helt lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör smeten slät.
- Ta ut kakan ur ugnen och häll över citronfyllningen. Ställ tillbaka i ugnen och grädda kakan ytterligare ca 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Låt kallna i formen.
- Garnera med citronskivor och sikta över litet florsocker. Servera gärna tillsammans med lättvispad grädde.
Publicerat den
22 mars 2008
Skriv kommentar