Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmousse med färska bär

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan förberedas dagen före kalaset. Passar efter all sorts mat, eftersom den är så lätt och frisk i smaken. Färska bär kan bytas ut mot frysta eller en fruktsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret vitt och luftigt i en skål. Blanda ner citronsaften och det rivna skalet.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt.
  3. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Vispa försiktigt ner det i äggvispet. Blanda försiktigt ner grädden och sedan äggvitan, använd en träsked.
  4. Fyll vattensköljda portionsformar eller en stor form och ställ att stelna i kylskåpet.
  5. Servera ur portionsformarna eller skeda upp moussen med varm sked. Garnera med färska bär eller frukt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Monika46 29 mars 2009

    Jättegott, friskt och syrligt! Kommer att sparas bland mina dessertfavoriter. Bjöd även på lite vispgrädde vid sidan om. Tack för ett toppengott recept! Kommer att bjuda denna dessert många gånger. En klar 5:a från mig. Kram Monika

  • jessicasjodahl 13 april 2009

    Inte någon favorit hos oss

  • Sork 5 januari 2011

    Fräsch, syrligt och helt enkelt supermums. Bjöd den till nyår med mörka noblesseplattor och det blev succé efter julens söta. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.