Kan förberedas dagen före kalaset.
Passar efter all sorts mat, eftersom den är så lätt och frisk i smaken. Färska bär kan bytas ut mot frysta eller en fruktsallad.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret vitt och luftigt i en skål. Blanda ner citronsaften och det rivna skalet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt.
- Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Vispa försiktigt ner det i äggvispet. Blanda försiktigt ner grädden och sedan äggvitan, använd en träsked.
- Fyll vattensköljda portionsformar eller en stor form och ställ att stelna i kylskåpet.
- Servera ur portionsformarna eller skeda upp moussen med varm sked. Garnera med färska bär eller frukt.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott, friskt och syrligt! Kommer att sparas bland mina dessertfavoriter. Bjöd även på lite vispgrädde vid sidan om. Tack för ett toppengott recept! Kommer att bjuda denna dessert många gånger. En klar 5:a från mig. Kram Monika
Inte någon favorit hos oss
Fräsch, syrligt och helt enkelt supermums. Bjöd den till nyår med mörka noblesseplattor och det blev succé efter julens söta. Tack!