En god tårta med en nötbotten av hasselnötter och pinjenötter som toppas med en sötsyrlig citronmousse och har en topping av de söta passionsfruktskärnorna.
Instruktioner
- Rita på bakplåtspapper av botten på en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Klipp ut och lägg i formen.
- Botten:
Vispa äggvitorna hårt. Hacka nötterna fint i en mixer, blanda socker och nötter. Vänd ned nötblandningen i äggvitorna.
- Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
- Mousse:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Spara 2 msk grädde att smälta gelatinet i, vispa resten av grädden hårt.
- Skölj citronerna i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda ner citronskal, florsocker och citronarom i grädden.
- Smält chokladen och vänd ner i grädden.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur bladen och smält i 2 msk vispgrädde i en kastrull. Blanda gelatinröran i vispgrädden i en fin stråle.
- Vänd ner äggvitorna i grädden.
- Lägg nötbotten på en tallrik och sätt på kakformskanten.
- Häll på moussen och jämna till toppen.
Låt stelna i kyl minst 3 timmar.
- Gelé:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Dela passionsfrukterna, koka upp fruktköttet i en kastrull med florsocker och vatten. Dra i från värmen.
- Krama ur gelatinbladen, rör ner i passionsfrukten.
Låt svalna lite, häll sedan gelén över moussen.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar