Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmuffins med Lime- och Saltlakritstopping

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fjärde Muffinsen gjordes samtidigt som den tredje. Jag gjorde en sats av smeten och delade i två skålar innan jag satte i smaktillsatserna. De olika toppingarna gjorde jag halva satsen av.

Ingredienser

Instruktioner

* Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan. * Vispa margarin och socker tills det är ordentligt blandat. Tillsätt ägg, filmjölk, rivet citronskal och citronsaft. Vispa jämnt. * Häll i mjölblandningen och rör till en slät smet. * Häll upp smetet i formarna och sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna. * Smält margarinet i en kastrull. Vispa ner florsockret till en jämn smet. * Vispa ner äggulorna, limeskalet och karamellfärgen och låt det bli varmt under omrörning. Detta gör att smeten sedan kommer stelna när den svalnar, eftersom äggulan koagulerar. * Garnera muffinsarna genom att doppa dem i smeten och snurra på dem tills den stelnat någorlunda. Dekorera med saltlakritsströssel!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.