Koka helst krämen i en kastrull med släpp-lättbeläggning och använd en plastvisp.
Instruktioner
- Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret skuret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt sockret och ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda degen lätt och forma den till en tjock rundel.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord, från mitten ut till kanterna. Lägg degen i en osmord pajform och tryck till den. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylen 30 min.
- Värm ugnen till 225°. Grädda pajen i mitten av ugnen 20–25 min.
Fyllningen: Vispa ihop gulorna med de hela äggen. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och blanda väl. Tvätta citronerna, finriv skalet och pressa ur saften. Häll i äggblandningen, citronsaften och citronskalet och vispa ihop. Sjud under oavbruten kraftig vispning tills blandningen blir tjock och krämig 5–10 min. Sila ner krämen i en skål och låt kallna.
- Bred ut citronkrämen i pajskalet. Låt stå i kyl 1–2 tim, gärna över natten. Pudra över florsocker före serveringen.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar