Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj från provence

 
Skriv ut

Gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, mandel och mjöl. Tillsätt kallt smör (skuret i kuber) vaniljsockret och ägget och för dom som vill ha, bittermandeln. Arbeta snabbt till en deg. Lägg i plastfolie, vila kallt 30 min. Täck en pajform med degen, upp på kanterna också. Grädda 10 min i 175 grader.
  2. Fyllning; Vispa äggvitorna till hårt skum. Bland ihop allt utom äggvitorna till en jämn smet, vänd ner äggskummet i smeten.
  3. Häll i alltihopa i det förgräddade pajskalet. Grädda 20 min i 175 grader.
  4. Garnera med tunna skivor av citron och ev lite apelsinskal. Ät pajen avsvalnad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.