Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj med mandelbotten

 
Skriv ut

Spänn fast ett bakplåtspapper mellan botten och kant, då är det bara att lossa på kanten och lyfta ur pajen vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Hacka samman vetemjöl, smör och mandelmassa eller socker. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg. Eller kör snabbt ihop degen i matberedare.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar bottten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk temperaturen till 150°.
  4. Fyllning: Smält smöret och låt det svalna. Rör samman ägg och florsocker, eller vispa försiktigt till en slät smet. Rör i smöret blandat med citronsaften. Häll blandningen i pajskalet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills fyllningen stannat.
  6. Ställ pajen i kylen minst 1 timme före servering. Servera med uppvispad vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.