Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj under marängtäcke

(4 kommentarer)  
Skriv ut

SMARRIG!

Ingredienser

Instruktioner

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en avlång pajform med löstagbar botten, ca. 35x12 cm, eller en rund form, ca. 23 cm i diameter. Ställ kylskåpskallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Vispa med lätta tag samman alla intredienserna till fyllningen utom kanelen. 3. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och häll i fyllningen. Strö över kanelen. Ställ tillbaka pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter. 4. MARÄNG: Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en styv och blank smet. 5. Ta ut pajen och klicka ut marängsmeten jämnt över ytan. Grädda vidare i ytterligare ca. 10 minuter, eller tills marängen fått svagt gyllenbrun färg. 6. Låt pajen svalna lite, servera den lätt ljummen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • josse-d 11 juli 2008

    Superenkel att baka och god!!! Jag spritsade marangen vilket blev jattefint.

  • lollilotta 31 maj 2009

    Detta lät väldigt gott. Ska testa baka den nu ikväll. Känns som att den passar bra efter en stabbig middag med grillat.

  • lollilotta 1 juni 2009

    Bakade denna igår! Så god den blev. Tack så mycket för receptet.

  • suss_b 22 mars 2010

    Ska vispgrädden vispas innan man blandar samman fyllningen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.