Instruktioner
1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en avlång pajform med löstagbar botten, ca. 35x12 cm, eller en rund form, ca. 23 cm i diameter. Ställ kylskåpskallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Vispa med lätta tag samman alla intredienserna till fyllningen utom kanelen.
3. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och häll i fyllningen. Strö över kanelen. Ställ tillbaka pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter.
4. MARÄNG: Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en styv och blank smet.
5. Ta ut pajen och klicka ut marängsmeten jämnt över ytan. Grädda vidare i ytterligare ca. 10 minuter, eller tills marängen fått svagt gyllenbrun färg.
6. Låt pajen svalna lite, servera den lätt ljummen.
Superenkel att baka och god!!! Jag spritsade marangen vilket blev jattefint.
Detta lät väldigt gott. Ska testa baka den nu ikväll. Känns som att den passar bra efter en stabbig middag med grillat.
Bakade denna igår! Så god den blev. Tack så mycket för receptet.
Ska vispgrädden vispas innan man blandar samman fyllningen?