Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpannacotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 10 minuter
Skriv ut

Pannacotta, så gott! Det här är en variant som kan ätas både av oss "vanliga dödliga" och av den som äter enligt GI

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 min.
  2. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna. Ta av från värmen så fort det kokat upp.
  3. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker. Lägg i gelatinbladen och blanda.
  4. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 4-6 glas.
  5. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  6. Gröp ur kärnorna från granatäpplet och fördela dem över pannacottan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 1 januari 2014

    Riktigt god. Jag använde sötningsmedel för att anpassa till LCHF och tog hjortron i stället gör granatäpple. Nyårsgästerna nöjda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.