Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpasta med sesamstekt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Svårare än så här behöver det inte vara att laga en fräsch pasta. Här toppar jag den spagettin med sesamstekta laxkuber, men pastan kan även serveras utan lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citronpastan: Vispa ihop citronskal och -saft, olivolja, 2 dl av parmesanosten, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka spagettin i lättsaltat vatten men häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen. Pastan ska vara mjuk utanpå men ha en hård kärna i mitten. Häll tillbaka spagettin i grytan och blanda i såsen och resterande (cirka 1 dl) parmesanost.
  3. Vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av såsen.
  4. Laxen: Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrö. Stek laxen runtom på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt.
  5. Strö laxkuberna över spagettin och servera tillsammans med resten av osten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.