Dessa spröda ringar med citronsmak passar både stora och små.
Till dig som godkänner: Det finns ett recept på citronringar, men det är inte alls samma som detta.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och citronskal. Tillsätt matfett, skuret i mindre bitar.
- Blanda ner äggulan i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är ca ½ cm tjock. Ta med mått eller glas ut 60 runda kakor. Gör med ett litet mått ett litet hål mitt i kakorna.
- Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispad äggvita. Strö över pärlsocker.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten innan de lossas och får kallna på galler.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar