Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronringar

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Dessa spröda ringar med citronsmak passar både stora och små. Till dig som godkänner: Det finns ett recept på citronringar, men det är inte alls samma som detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och citronskal. Tillsätt matfett, skuret i mindre bitar.
  2. Blanda ner äggulan i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är ca ½ cm tjock. Ta med mått eller glas ut 60 runda kakor. Gör med ett litet mått ett litet hål mitt i kakorna.
  4. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispad äggvita. Strö över pärlsocker.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten innan de lossas och får kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.