Jättegoda rullar som kan bjudas som en dessert, eller till kaffet.
Instruktioner
- Ger ca 50 rullar, men observera att fyllningen räcker bara till 25. Resten av rullarna kan sparas ofyllda i en burk med tättslutande lock.
- Blanda sirap, smör och muscavadosocker i en kastrull och smält på låg värme. Ta kastrullen från värmen. Pudra över vetemjölet och tillsätt citronskal och rör om med en trägaffel.
- Lägg entesked av smeten på en plåt med bakplåtspapper, lämna god plats till nästa klick. Lägg inte mer än 10 klickar per plåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 5 minuter.
- Låt kakorna svalna något och ta loss en kaka i taget och rulla runt ett träskaft eller en kavelpinne. Låt rullarna svalna på bakgaller.
- Fyllning: Vispa grädde och florsocker. Dela och skrapa ur innehållet ur passionsfrukterna och sikta saften genom en sil. Blanda saften med grädden. Fyll rullarna strax före servering. Spritsa fyllningen i rullarna och lägg upp på ett fat.
Publicerat den
4 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar