Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrulltårta

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Syrligt, gott och färgglatt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 250 grader. Vispa ihop socker, florsocker och ägg till en vit och fluffig smet, cirka 2 minuter. Tvätta citronen, skala så du inte får med de vita från skalet. Häll i några droppar karamellfärg och resten av ingredienserna, vispa ordentligt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut kakan och vänd den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna!
  2. Smörkräm: Vispa rumsvarmt smör och florsocker. Tillsätt vaniljsocker och ägg. Vispa krämen mjuk. Vänta med att bre ut krämen till kakan är ordentligt kall. Rulla ihop kakan och njut av den färsk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.