Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsås till dessert

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god sås att ha till fruktsallad eller kanske en mäktig chokladkaka. Överbliven sås fryses ner och blir till god glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta av citronen och torka den. Riv av det yttersta skalet. Pressa ut saften ur citronen. Vispa grädden ganska fast. Ta 2 äggulor och ett helt ägg. Släng eller spara de andra två äggvitorna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills sockret löser upp sig, ca 10-15 minuter. Häll i citronsaften och citronskalet och vispa lite till. Rör ner grädden med en slickepott.
  2. Klart att servera. Om man ställer det i kylen en stund innan servering får man röra runt i såsen innan servering då den delar sig lite.
  3. Överbliven sås fryses in och blir god glass. Går jättebra att använda apelsin på samma sätt med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.