Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsås till lax mm.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och borsta citronerna väl i varmt vatten.
  2. Gör tunna strimlor av det gula skalet med zestjärn eller potatisskalare och kniv. Koka skalen 1/2 minut och släng sedan vattnet.
  3. Koka ihop crème fraiche, grädde, vatten och buljongtärningar 5-10 minuter.
  4. Smaka av med 1-2 msk pressad citron och om det behövs salt och peppar. Tillsätt citronskalen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 20 augusti 2008

    Kanongott!! Jag hade inte i citronskalet, men det behövdes inte heller. Åt såsen till ugnsstekt lax och pressad potatis. Tackar!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.