Denna sill var väldigt frisk i smaken. Blev helt klart en av mina nya favoritsillar
Instruktioner
- 1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
- 2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
- 3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
- 4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
- 5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal. Servera gärna tillsammans med citronsnaps.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
tack o tack för alla bra recept. KramSEA
Bjöd på denna sill till påsk-middagen. Den gjorde succé!!! Toppbetyg från mig. Tack för receptet!
Gjorde denna sill till en sillbjudning vi hade, men JAG tyckte den va alldeles för sur. NEJ från mig men min sambo gillade den!