Iskall och syrlig i smaken och en utmärkt matsmältare. Vad mer kan man önska av en dessert?
Instruktioner
- Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre citronerna.
- Häll socker och mineralvatten i en kastrull och värm precis tills sockret smält. Kyl sedan i kallt vattenbad. (Blanda vit sirap och mineralvatten utan uppvärmning.) Tillsätt citronsaft och citronskal och blanda väl. Ställ i frysen cirka en timma.
- Vispa äggvitan och saltet till hårt skum och blanda försiktigt ner det i den halvfrusna massan. Ställ åter i frysen, ca 2 timmar. Ta ut och vispa mellan varven så att iskristallerna inte blir för stora.
- Doppa eventuellt serveringsglasen i lite vatten eller citronsaft och sedan i strösocker så att det bildas en "frostad" kant. Skeda upp sorbeten i glasen och garnera med avsköljda citronmelissblad. Servera genast.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar