Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Iskall och syrlig i smaken och en utmärkt matsmältare. Vad mer kan man önska av en dessert?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre citronerna.
  2. Häll socker och mineralvatten i en kastrull och värm precis tills sockret smält. Kyl sedan i kallt vattenbad. (Blanda vit sirap och mineralvatten utan uppvärmning.) Tillsätt citronsaft och citronskal och blanda väl. Ställ i frysen cirka en timma.
  3. Vispa äggvitan och saltet till hårt skum och blanda försiktigt ner det i den halvfrusna massan. Ställ åter i frysen, ca 2 timmar. Ta ut och vispa mellan varven så att iskristallerna inte blir för stora.
  4. Doppa eventuellt serveringsglasen i lite vatten eller citronsaft och sedan i strösocker så att det bildas en "frostad" kant. Skeda upp sorbeten i glasen och garnera med avsköljda citronmelissblad. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.