Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsparris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En klart enklare variant är "en skiva skinka på en melonklyfta" fast det är gott det också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen och skala nedåt. Skär av 1-2 cm av den nedersta träiga delen. Skölj sparrisen. Lägg ihop dem i buntar och knyt med bomullsgarn.
  2. Koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt smör och socker. Lägg i sparrisen och koka den mjuk i 20 - 40 min beroende på hur nyskördad den är. Ta upp den med hålslev och låt rinna av väl. Lägg på ett varmt fat.
  3. Blanda grädde, äggulor, citronskal och saft i en rostfri kastrull. Sjud under vispning tills såsen tjocknar men den får inte koka. Späd med lite sparrisspad om den blir för tjock.
  4. Lägg upp sparrisen på varma assietter med 2 skivor Onsalaskinka ( Parmaskinka ) per bunt och med en lång tunn morotsskiva runt midjan som håller ihop paketet.
  5. Slå lite sås på och servera resterande sås bredvid i en skål.

Kommentarer (1)

  • Gillsan 1 augusti 2008

    Riktigt gott jag älskar sparris, ger dig en femma för det

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.