Under skalet döljer sig en mjuk fyllning som smälter i munnen. Servera gärna sufflén med färska bär.
Instruktioner
- Tvätta en citron och riv av hälften av skalet. Dela citronen och pressa saften ur citronhalvan.
- Separera äggvitorna från äggulorna. Blanda gulorna med sockret och vispa med en elvisp till en porös smet. Låt kesellan rinna av och blanda ner den matskedsvis i äggulesmeten. Blanda ner citronsaften och citronskalet lite i taget.
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa alla tre äggvitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vänd ner det fasta skummet och 3 msk mald mandel i äggule/kesellablandningen, lite i taget.
- Smörj endast botten på fyra formar och strö över resten av den malda mandeln. Fyll formarna till 3/4 med smeten. Ställ in formarna i den helt uppvärmda ugnen och baka i 30 minuter tills de är gyllenbruna. Öppna inte ugnen under tiden för då faller suffléerna ihop. Ta ut suffléerna och strö över florsocker. Servera genast.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar