Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsyrlig marängtårta med blåbär

 
Skriv ut

Marängtårta är enkelt att göra och förförande gott. Lemoncurd ger en härligt syrlig brytning till den söta marängen. Vi har valt blåbär, men hallon, vinbär eller kiwi är lika gott. Tips: köp färdiga marängformar så vinner du lite tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla ”ringen” till en kakform med löstagbar kant cirka 24 centimeter i diameter. Ställ ringen på ett bakplåts-papper på en plåt.
  2. Vispa äggvitorna och citronen till skummet börjar lyfta.
  3. Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet till ett fast maräng-skum.
  4. Häll marängen i formen. Ställ in formen i ugnen på 250 grader och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda marängen i 1,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i 5 timmar. (Känn på marängen så den känns lätt, verkar den fortfarande kletig i mitten så låt den stå kvar i ugnen på 50 grader tills den ”torkat” klart.)
  5. Vispa grädden och smaksätt den med det rivna citronskalet. Bred ett lager lemoncurd på marängen och sedan ett lager grädde. Lägg till sist på blåbären, precis innan servering eftersom de kan färga grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.