Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vanilj, kesella och lemon curd i en glasstårta av fräscha slaget som för att vara tårta, dessutom är ganska smal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp citronsaft och socker och låt lagen kallna.
  2. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna och vispa dem med ägg och socker poröst. Tillsätt kesella och citronskal.
  3. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  4. Lägg tårtbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och skeda över citronsockerlag
  5. Fyll smeten i formen och ringla samtidigt i lemon curd. Frys tårtan minst 5 timmar. Ta ut och lägg upp tårtan på ett fat, temperera den 40 min i kylskåp inför servering och bjud den gärna med rårörda hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.