Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Syrlig & krämig tårta för citronälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform och "bröa" den med kokosflingor. Rör margarin och socker pösigt, rör i äggen ett i taget.
  2. Blanda alla torra ingredienser och citronskalet. Rör sedan ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i ca 30 minuter.
  3. Låt kakan svalna och vänd sedan upp den på ett fat. Dela den på mitten till två tårtbottnar. Blanda ihop ingredienserna till citronsmörcrèmen och bred på emellan bottnarna. Täck sedan hela tårtan med citronsmörcrème, och om du vill garnera med citronskivor, vispgrädde och citronströssel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.